top of page

Nincs kidolgozott tervünk? Meghiúsult az újévi fogadalom?

Updated: Feb 13, 2021


Miért bukunk bele az újévi fogadalmunkba?

Nincs kidolgozott tervünk

Az egyedüli működőképes újévi fogadalom az, ami részletesen kidolgozott megvalósítási tervet is tartalmaz!

  • Készíts egy részletes tervet, ami napi szinten hozzásegít a vágyott cél eléréséhez. Minden cél hatalmas kihívásnak tűnik először, de ha lebontjuk kisebb, könnyen teljesíthető részekre, feladatokra, akkor már rögtön elveszti a fenyegető jellegét.

  • Bontsd le a célodat havi, heti és napi lépésekre, így sokkal elérhetőbbnek tűnnek a célok. Ezáltal azonnali elégtételt érzel, ha kipipálhatsz egy-egy sikeresen végrehajtott részfeladatot, ez pedig motivál, hogy haladj tovább az eredeti terved szerint és ne add fel félúton.

  • Készíts napi rendszerezőt, ahol nyomon tudod követni a haladásodat. Pl. Ha az a célod, hogy növeld a szókincsedet, akkor határozz meg 10 olyan témát, amit átnéznél és oszd be naponta, hogy hány fejezetet, mondatot, kifejezést tanulsz meg. Ha a beszédkészségedet szeretnéd fejleszteni, akkor keress beszélgetőpartnert, tanárt, Skype-Buddy-t, akivel gyakorolhatsz. (bizony, van ilyen is! és ingyenes! pl: http://www.englisharch.co.uk/skype.php, de a Duolingo-n és a Busuu-n is találhatsz hasonló szolgáltatást.

Előre írd be a naptáradba, hogy mely napokon mennyi időt fogsz gyakorolni, fizesd ki az órákat, foglald le az időpontokat.

Ha leírod a célodat és a tervedet, akkor az elkezd létezni!

Semmi másra nincs szükséged csak egy tollra és papírra. Érdekes pszichológiai tény, de amint formát öltenek a céljaink és kidolgozzuk lépésenként a tervünket, az agyunk máris elkezd tudat alatt annak a megvalósításán dolgozni.

Nincs terved? Nem tudod, hogyan kezdj hozzá?

Használj olyan appokat, melyek hozzásegítenek a napi terveid betartásához.

Személyes célok nyomon követéséhez nagyszerűen használható alkalmazás a Goal Stacker, ahol meg tudod alkotni a tervedet és napi szintre le lehet bontani a feladatokat. Jegyzeteket készíthetsz és fájlokat is csatolhatsz a tervedhez.

 

Other similar apps:

  • Do you like mind-maps? So do I! Try google’s application:

Ha érdekel hogyan tűzz ki célokat hatékonyan, akkor olvasd el ezt a cikkünket.


Tervezni szeretnél végre? Töltsd le ingyenes tervezőnket itt:




bottom of page