top of page

Hogyan vegyem rá magam, hogy elkezdjem?

Updated: Feb 13, 2021


Miért hiúsulnak meg az Újévi fogadalmaid?

Lehet, hogy valójában el sem kezdted a megvalósítást..?

Hát igen. :) Ezt is meg kell említenünk. Nem is olyan ritka.

Néhányan hosszasan elmélkedünk a kihíváson, céljainkon, annak megvalósításán. Néha még részletesen ki is dolgozzuk az akciótervünket és komoly előkészületeket teszünk az ügy sikeressége érdekében. Napokig mást sem csinálunk csak nyelvtanulást segítő oldalakat bújunk, lecsekkoljuk az összes közelünkben található nyelviskolát, felhívunk pár magántanárt és bejelentjük a családunknak, barátainknak és kollégáinknak is, hogy fél éven belül nyelvvizsgázni fogunk…. csak, aztán valahogy… valami mindig közbejön.

A legjobb önfejlesztő könyv sem ér semmit, ha egyszerűen nem fogsz bele és nem teszed meg az első lépést!

Ez pont olyan, mint amikor edzeni indulsz, több nap míg ráveszed magad, nagyon szenvedsz, de amint elkezded 10 perc után már madarat lehetne veled fogatni. Ha látod a fejlődést magadon, akkor egyre inkább megjön a kedved hozzá. Megjön a pozitív visszacsatolás az agyadban és lassan, de biztosan elkezdi az agyad kiépíteni az új idegpályákat és apránként kialakul a NYELVTANULÁSI SZOKÁS!

Íme 3 tipp arra, hogyan motiváld magad, hogy belefogj a nyelvtanulásba:

1. Rövid távú célt állíts fel magad elé és ne teljesíthetetlent. Pl. Ma 20 percet angolozok, megnézek 1 angol TEDx videót angol felirattal, és kiírok belőle 10 kifejezést.

VAGY ma kitöltök 2 oldalnyi szókincsbővítő feladatot Marketing témában

VAGY ma megcsinálom az angol házimat!

2. Ha már önmagukban motiváló céljaid vannak: A diploma megszerzése, a magasabb fizetés vagy az előléptetés lehetősége már magában elég motiváció. Kellene, hogy legyen.

De mi van ha nem az?

Használd az elmédet! Képzeld el, hogy már megszerezted a nyelvvizsgádat, a külföldi kollégákkal folyékonyan beszélsz, gond nélkül megírsz egy angol nyelvű szerződést, vagy jól érzed magad egy társasági összejövetelen külföldiekkel. Vizualizáld a képet, minden részletét apránként kidolgozva. Hiszen ez egyáltalán nem lehetetlen! Meg tudod csinálni, csak egy picike szorgalom és rendszeresség kell hozzá.

3. Jutalmazd meg magad az elvégzett feladatért! Ha megcsináltad a napi angol feladatot, akkor csinálj magadnak egy habos cappuccinot (mi mást) :-) vagy csak azután eheted meg a desszertedet (természetesen mindenmentest) vagy ha letetted a nyelvvizsgát, akkor befizethetsz egy tengerparti nyaralásra. Mondd el a tervedet a párodnak, a barátnődnek, hogy valóban számonkérhető legyen és ne tudd elsumákolni!

De ha egyik sem volt maradéktalanul eredményes, akkor nézd meg Jákó papagáj szelfszuggesztióját! (Vigyázat: 18+ !!)

Garantáltan hatásos! :D


Ha mindezzel megvagy, akkor pedig töltsd le ingyenes nyelvtanulási tervező naptárunkat itt:



bottom of page