top of page

Hogy fog ragadni rád az angol? - Így alakítsd át a környezetedet!

Updated: Jan 10, 2020


De hogyan alakítsd át a környezetedet? És mit is jelent ez?

The Immersion Technique

Először is, nagyon fontos leszögeznünk, hogy egy nyelvet megtanulni

NEM A NYELVTANÁRTÓL fogunk!

Egy jó nyelvtanár inkább coach, aki segít neked abban, hogy merre indulj. Aki a kezedbe adja az ötleteket, az anyagot, a szókincset, a technikát a sikeres nyelvvizsgához, de a fejedbe nem tudja betölteni heti 1-2 alkalommal az idegen nyelvet. Emlékezz csak hány év volt, amíg megtanultál gyermekként helyesen beszélni az anyanyelveden, amikor az egész világ egy számodra teljesen érthetetlen nyelven beszélt hozzád. :-)

Az úgynevezett "immersion technique”, amikor belemerülsz a nyelvi környezetbe. Ennek a megvalósítása nem-anyanyelvi környezetben nehézkesnek tűnik, de szerencsére a 21. században a csapból is az angol folyik, így talán még sem lesz olyan nehéz. Az a lényege, hogy úgy alakítsd át a közvetlen környezetedet, hogy észrevétlenül is a tanulni vágyott idegen nyelv vegyen körbe – minden oldalról.

Először is, kezded azzal, hogy átállítod a telefonod nyelvét angolra ill. a digitális tévécsatornákon is alapbeállításnak az angolt adod meg nyelvnek. Kemény dió? Dehogyis! Sokkal hamarabb hozzászoksz mint gondolnád. A következő lépés, hogy belájkolsz FB-on minden lehetséges angol nyelvű oldalt, magazint, személyt, ami érdekel, így 0-24-ben tolja az arcodba a közösségi média a tartalmakat, amit egyszerűen nem tudsz kikerülni. Természetesen a napi híreket is angolul olvasod!

Mi a következő teendő? Hát az, hogy telepakolod a lakás minden pontját angol nyelvkönyvvekkel és magazinokkal, hogy bárhova is ülsz le emlékeztessen a céljaidra! Az MP3 lejátszódra pedig angol podcastokat töltesz le, úgy mész a gym-be is. :-) https://www.podcastsinenglish.com/

Hova mész péntek este szórakozni? Hát természetesen egy angol nyelvű klubba, ahol anyanyelviekkel fogsz diskurálni egy koktél vagy sör mellett. És mi lesz a szombati jóga óráddal? Hát természetesen angol nyelven tartott jógára mész - keress rá, van nem egy Budapesten! Utána megnézhetsz egy angol filmet, felirat nélkül - vagy szigorúan csak angol nyelvű felirattal!

És végül, de nem utolsó sorban letöltöd a nyelvtanuló alkalmazásokat a telefonodra, amikről már korábban írtunk!

Például:

Ha érdekel, hogy néz ki egy hetem, amikor pont elmerülök a francia nyelv szépségeiben katt ide: :-) (angol nyelvű cikk)

bottom of page